Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa włoska-minestrone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cuknie 2
łodygi selera naciowego 3
cebula biała 2
czosnek 2 ząbki
oliwa łyżka
biała fasola 25 dkg
żółyt ser 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa włoska-minestrone

umyte cukinie pokroić w plasterki razem ze skórą,seler na kawałki.cebulę i czosnek posiekać.na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę i czosnek na biało,dodać cukinie i seler,chwilę ogrzewać,a potem zalać wodą,osolić,gotować do miękkości 10 min,wymieszać z fasolą,wlać też zalewę.na koniec dosolić do smaku oraz posypać serem i posiekaną bazylią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak