Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 3 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
mleko 1 szklamka
śmietana 18 proc 0,5 litra
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec

Trzy różne galaretki przygotować w nieco mniejszej ilości wody niż przepisie i odstawić do stężenia.Żelatynę rozpuścić w szklance gorącego mleka.Ostudzić.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na koniec ubijania dodać przestudzoną żelatynę.Galaretki pokroić w kostkę i wymieszać delikatnie z ubitą śmietaną.Wlać do tortownicy i wstawić do lodówki.
Idealny deser na upały :))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak