Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki wieprzowe 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
koncentrat pomidorowy 90 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
ryż 1 torebka
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
pietruszka natka 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z ryżem

Kości dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, a następnie gotujemy. Do gotujących kostek wrzucamy listek laurowy, kostkę rosołową. Marchewki oraz pietruszkę obieramy, dokładnie myjemy, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do gotującego się wywaru. Następnie dodajemy ryż i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy oraz śmietanę wymieszaną z mąką i odrobiną wody. Chwilę gotujemy. Gotową zupę rozlewamy do talerzy i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Natkę można wrzucić też prosto do garnka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak