Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta brandade

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
gałka muszkatołowa
sok z 1/2 cytryny
sól do smaku
dorsz 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta brandade

DOrsza dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie. Zdjąć skórkę i usunąć ości, mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa. W dwóch małych rondelkach jednocześnie podgrzewać oliwę i mleko. Do masy rybnej dodawać na przemian po łyżce ciepłej oliwy i ciepłego mleka, mieszając drewnianą łyżką, na koniec doprawić sokiem z cytryny i gałką muszkatołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 19.02.2011 22:12
super są takie pasty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak