Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop miętowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier kryształ 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
świeża mięta kilka gałązek
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop miętowy

Cukier zalewamy gorącą wodą i gotujemy aż się rozpuści, uważając aby go nie przypalić. Dodajemy miętę i gotujemy do momentu, kiedy połowa wody odparuje, a syrop zgęstnieje. Dodajemy odrobinę pieprzu (ja dałam więcej). Gotow

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak