Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 1,5 kilo
woda 1 łyżka
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe

Śliwki drylujemy i wrzucamy do głębokiego rondelka. Wstawiamy na niewielkim gazie i dodajemy 1 łyżkę wody i 3 łyżki cukru. Śliwki smażmy aż będą miękkie, ale nie płynne. Gorące powidła umieszczamy w wyprażonych w piekarniku słoikach i dokładnie zakręcamy. Stawiamy do góry dnem i zostawiamy w tej pozycji do ostygnięcia. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 27.01.2014 08:11
Nie ma to jak domowe powidła
ewaa 01.11.2012 17:10
rewelacja:)
anemon 21.09.2012 19:36
Z węgierek powidła są najlepsze, a mnie się nie udało z nich zrobić powideł w tym roku, robiłam z innych śliwek, ale to już nie to samo.
Lukrecja29 09.08.2012 00:11
mniam ! tez robiłam w tym roku :)
SmacznaPyza 08.08.2012 20:34
dobre powidła to się smaży kilka godzin

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak