Zupa cukiniowo-czosnkowa

Zupa cukiniowo-czosnkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa z oliwek

  • czosnek 2 główki

  • ziemniaki 3 szt

  • cukinia

    2 szt.
  • bazylia

    1 łyżka
  • rosół

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki kroimy w plastry, czosnek cięty w cienkie plasterki.
W garnku podgrzać oliwę i smażyć na złocisto cebulę z czosnkiem. Dodać ziemniaki i smażyć kolejne 2 min, mieszając. Wlać rosół, doprawić solą i pieprzem i wolno gotować 30 min. Odstawić nieco do ostygnięcia i utrzeć mikserem. Cukinie pokroić na krótkie kostke taką wiekszą. Zupę ponownie zagotować. Dodać cukinię i gotować 20 min. Tuż przed podaniem dodać bazylię. Mozna zrobicgęściejszy krem i czesc cukini wyjac a resszte ponownei z zupą zmiksowac. Dodac pokrojona cukinie do srodka. Pyszna i sycąca. I nie zionie sie czosnkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kochanyptysiu

10.07.2011 21:26
świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat