gulasz z żołądków indyczych

gulasz z żołądków indyczych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki indycze

    0,5 kg
  • cebula biała

    1 duża
  • tymiane,

    0,5 łyżka
  • majeranek

    0,5 łyżka
  • zioła prowansalkie Prymat

    0,5 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki umyć i ugotować do miękkości w bulionie. Po wystygnięciu (bulionu nie wylewamy) kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na maśle z dodatkiem oliwy. Gdy będą dobrze brązowe dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę podsmażamy. Opruszamy ziołami(tymianek,majeranek,zioła prowansalskie) i podlewamy bulionem z żołądków. Chwilę dusimy aby potrawa nabrała aromatu około 20 minut.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem według uznania. Na koniec zasmażką zrobioną na maśle zgęszczamy sos

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat