Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z żołądków indyczych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki indycze 0,5 kg
cebula biała 1 duża
tymiane, 0,5 łyżka
majeranek 0,5 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z żołądków indyczych

Żołądki umyć i ugotować do miękkości w bulionie. Po wystygnięciu (bulionu nie wylewamy) kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na maśle z dodatkiem oliwy. Gdy będą dobrze brązowe dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę podsmażamy. Opruszamy ziołami(tymianek,majeranek,zioła prowansalskie) i podlewamy bulionem z żołądków. Chwilę dusimy aby potrawa nabrała aromatu około 20 minut.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem według uznania. Na koniec zasmażką zrobioną na maśle zgęszczamy sos

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak