Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewkowa jajecznica z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewki 5
tuńczyk w sosie własnym 5 łyżek
jajko 4
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
masło 2 łyżki
pomidor 1
pietruszka do posypania
ser żółty 2 (plasterki)

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewkowa jajecznica z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Na patelni stopić masło. Pomidory umyć, pokroić na mniejsze kawałki, to samo zrobić z rzodkiewkami. Na masło wrzucić pomidorki, dodać rzodkiewki i smażyć przez ok. 2 minutki, po czym zamieszać całość.
Krok 1 - Rzodkiewkowa jajecznica z tuńczykiem foto
2
Dodać tuńczyka i jajka. Mieszać, aż do momentu delikatnego ścięcia się jajek. Wtedy dodać ser żółty i czekać, aż się rozpuści, ale w tym czasie nie przerywać procesu mieszania
Krok 2 - Rzodkiewkowa jajecznica z tuńczykiem foto
3
Mieszać dopóty, dopóki jajka nie będą ściętę. Przyprawić ipieprzem cytrynowym i znów wymieszać, po czym włożyć na talerze i posypać pietruchą:)
Krok 3 - Rzodkiewkowa jajecznica z tuńczykiem foto
4
gotową jajecznicę wyporcjować i podawać na talerzykach z pajdą chleba :)
Krok 4 - Rzodkiewkowa jajecznica z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 09.11.2012 17:56
takiej jeszcze nie próbowałam :)
gusia1000 10.08.2012 20:25
Pycha.
Marcin Vw1 08.08.2012 08:46
takiej jajecznicy jeszcze nie jadlem
Pietruszka 08.08.2012 08:42
super
EWI 08.08.2012 08:22
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak