Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki naleśnikowe o posmaku chińskim :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pieprz mielony,1/4 kostki masła
½ szklanki słodkiej śmietanki ,5 dag utartego sera Chedar,Szczypiorek do wiązania sakiewek
pieczarki 2 szt
panga 20 dag
makaron wonton 1 garść
bulion rybny 1/2 l
jajko 2 szt.
mąka 14 łyżek
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki naleśnikowe o posmaku chińskim :

Z jajek, 12 łyżek mąki , mleka, proszku do pieczenia i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe . Usmażyć 6 naleśników średniej wielkości. Rybę zalać ½ litra wody i gotować 10 minut. Wyjąć rybę i rozdrobnić . Do wywaru dodać kostkę bulionu rybnego. Wywar przestudzić .Makaron zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na 10 minut . Odcedzić . Pieczarki drobno posiekać i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oliwy. Pieczarki wymieszać z rozdrobnioną rybą i makaronem . Doprawić farsz solą i pieprzem . Nadziać farszem naleśniki formując je w sakiewki i związując szczypiorkiem .
W rondelku rozpuścić masło i zmieszać z nim 2 łyżki mąki . Wlać wywar rybny i słodką śmietankę . Wsypać ser i gotować sos aż ser się roztopi .
Podawać wlewając na talerz sos i umieszczając na nim podgrzane na parze sakiewki . Dodatkowo podawać surówkę ( np. mieszaną ).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 10.02.2011 19:45
Ciekawa jestem czemu mi zdjecie znikło i nie moge go dodać ponownie
Babciagramolka 10.02.2011 19:45
Ciekawa jestem czemu mi zdjecie znikło i nie moge go dodać ponownie
Teresa19 10.02.2011 15:30
Super.
edyta18-20 28.08.2010 13:34
pycha
Justyna223 28.08.2010 13:32
ale kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak