Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba wędzona z zielonym dipem i oliwkami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

6 oliwek zielonych ( bez pestek ) z zalewy,6 oliwek czarnych ( bez pestek ) z zalewy
3 łyżki pokrojonego koperku,3 łyżki pokrojonego szczypioru,3 łyżki majonezu - gęstego
pieprz grubo mielony .1 łyżeczka soku z cytryny
ryba wędzona 15 dag
olej z pestek winogron 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba wędzona z zielonym dipem i oliwkami :

Rybę oddzielić od skóry , usunąć pozostałości ości , podzielić ( pokroić w plasterki ) na kształtne kawałki. Ułożyć na półmiseczku , posypać odrobina koperku.
Majonez wymieszać z olejem , koprem, szczypiorem , sokiem z cytryny. Doprawić pieprzem. Wyłożyć obok ryby .Posypać pokrojonymi w plasterki oliwkami.
Schłodzić w lodówce .Podawać z macą - ja dałam razową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 10.04.2012 20:09
fajne
Halusia 29.05.2011 17:24
Super danie
Ewa104 18.01.2011 07:25
Ależ to jedzonko rewelacyjnie wygląda!
etka 09.12.2010 09:09
wow, profesjonalne danie! :)
eli_555 21.10.2010 13:47
pychotka
Justyna223 01.10.2010 07:13
musi być pyszna jak wszystko tu u Ciebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak