Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny torcik ajerkoniakowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczna 1 szklanka
mąka 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
krem ajerkoniakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny torcik ajerkoniakowy

Biszkopt:
Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka.
Do tego dodać mąkę, mączkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać.
Upiec ciasto. Piec w temperaturze 160 - 170ºC około 30 - 40 minut.
Jak wystygnie przeciąć na trzy części i przełożyć kremem do tortów.
Krem przygotować według przepisu na opakowaniu.
Ciasto gotowe smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 17.09.2012 22:24
jest pyszny
Katarzyna87 07.08.2012 19:17
mniam
K&J 07.08.2012 18:14
ja również, pięknie udekorowany
treonina 07.08.2012 18:11
z chęcią bym spróbowała :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak