Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 6 sztuk
woda 2,5 litra
ryż 10 dag
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 szruka
seler 1/4 sztuki
por 1/2 sztuki
koper do smaku
masło 3/4 łyżki
sól
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk
szynka 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik

Skrzydełka myjemy i gotujemy następnie w garnku na małym ogniu. OD czasu do czasu zbieramy szum, który się nazbiera. Dodajemy pokrojone -obrane, opłukane-ziemniaki pokrojone w kostkę, pietruszkę , pora, marchewkę, selera, liście, ziele. gotujemy ok 20minut. Dodajemymarchewę- Marchew kroimy w kostkę, cebule, obieramy , siiekamy i szklimy na maśle. Miękką pietruszkę, selera czy pora w momencie gdy staną się miekkie wyjmjemy. Ok10 -15 minut przed zakońćzeniem gotowania zupy dodajemy ryz. Dodajemy ryż.Doadajemy pokrojona szynkę. Doprawiamy do smaku. Ja warzywa wyjęte kroję w kostkę i dodaję do gotowej zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 19.08.2012 14:48
smaczna zupka
JaPaqc 11.08.2012 10:17
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak