Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble owocowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
jagody 1 garść
brzoskwinia 1 sztuka
mąka razowa 100 gram
cukier 40 gram
herbatniki 1 paczka
masło 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble owocowe

Kroki postępowania

1
W naczyniu do zapiekania kruszymy herbatniki i równomiernie układamy je w naczyniu do zapiekania.
Jabłko ścieramy na tarce jarzynówce i układamy na herbatnikach. Brzoskwinię i gruszkę kroimy i układamy, wsypujemy też borówki.
Krok 1 - Crumble owocowe foto
2
Mąkę, cukier i masło łączymy ze sobą, tak aby powstała dość jednolita masa. Układamy po kawałku na owocach (będzie to nasza kruszonka).
Krok 2 - Crumble owocowe foto
3
Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut (wcześniej pamiętajmy go rozgrzać!), a następnie jeszcze przez 2 minuty w 200 stopniach. Gotowe, smacznego!
Krok 3 - Crumble owocowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 07.08.2012 20:15
oj jakbym takie cudo zjadła :)
Cukiereczek13 07.08.2012 13:43
pysznie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak