Bigos z mlodej kapusty

Bigos z mlodej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony boczek

    300 g
  • cienka kiełbasa

    300 g
  • sól, pieprz

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • woda

  • kapusta młoda

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić i poszatkować, ale nie za cienko, bo młoda kapusta bardzo się gubi.
Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
Kiełbasę i boczek podsmażyć na patelni i wrzucić do kapusty.
Doprawić do smaku, ewentualnie jak ktoś lubi dodać odrobinę maggi w płynie.
Do bigosu dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, aż się połączy z bigosem.
Nadmiar soku z bigosu zagęścić mąką wsypaną bo bigosu i dokładnie wymieszaną.
Zagotować.
Bigos podawać z młodymi ziemniakami lub chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

17.04.2012 00:00
dobry z młodej

SmacznaPyza

30.01.2011 15:16
już niedługo będę mogła wypróbować - niech no tylko pokaże się młoda kapusta!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat