Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka do obiadu

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 sztuka
ogórki 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
papryka żółta 1|3 sztuki
papryka czerwona 1|3 sztuki
migdały w słupkach 1 łyżka
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
orzechy włoskie 1 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka do obiadu

Liście sałaty umyć, osuszyć. Porwać na mniejsze kawałki. Ogórki obrać, pokroić w plasterki. Pomidory pokroić w pól plasterki. Paprykę żółtą i czerwoną pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać drobno. Warzywa pokrojone włożyć do miski. Dodać migdały w słupkach, posiekane orzechy włoskie, szczypiorek. Sałatkę doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać. Sok z cytryny wymieszać z oliwą, polać sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 15.08.2016 10:25
Smaczne sałatka.
jolanta19 09.08.2012 19:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak