Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja śmieszna zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1 szkl.
mąka 2,5 szkl + 2 łyż.
cukier 1 szkl.
jajko 5 szt.
kakao 2 łyż.
proszek do piecz 2 łyż.
cukier waniliowy
oranżada 1 biała

Przepis i sposób przygotowania na: Moja śmieszna zebra

Jajka należy utrzeć z cukrem, a następnie dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oranżadę i oliwę - wszystkie składniki na kilka razy. Wymieszać i podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian do tortownicy, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wystudzone ciasto można polać czekolada i posypać wiórkami lub jak kto woli oprószyć cukrem pudrem. Piec około 55 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 13.02.2011 23:09
Gusia, i co wynika z twojego komentarza?! Tylki 1 pkt, bo nic więcej! Dno widać, dno!!!! Justynka, super wygląda Twoja zebra, smakuje pewnie jeszcze lepiej! Do \"przyswojenia\"!
pioge7 23.12.2010 19:03
ładna
gusia1000 29.11.2010 18:32
Znana babka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak