Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w bazylii i papryce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2
olej 2 łyżki
cebula
Czosnek suszony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w bazylii i papryce

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone udka kropimy olejem z dwóch stron. Następnie oprószamy czosnkiem granulowanym, kucharkiem, pieprzem, papryką oraz bazylią.
Krok 1 - Udka w bazylii i papryce foto
2
Przygotowane udka dajemy do naczynia żaroodpornego dodajemy obraną i pokrojoną w kółka cebulę. Następnie dajemy do nagrzanego piekarnika do temp.200 stopni i pieczemy ok.50 minut. W razie potrzeby podlewamy delikatnie wodą.
Krok 2 - Udka w bazylii i papryce foto
3
Smacznego
Krok 3 - Udka w bazylii i papryce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 20.02.2014 14:47
bardzo dobry kurczaczek
Katarzyna59 06.11.2013 10:20
smaczne udka
mirosława4 23.08.2013 18:21
poproszę jedno :)
Natalia/tubisiek 03.10.2012 16:58
apetyczne!
Łukasz15 07.08.2012 11:28
Świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak