Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsta zupa kalafiorowa z papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 3l-4l
kalafior 1 sztuka
marchew 2-3 sztuki
seler kawałek
pietruszka 1sztuka
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
czosnek 1-2 ząbki
śmietana 2 łyżki
mąka 1-2 łyzki
natka pietruszki wg uznania
makaron kokardki wg uznania
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsta zupa kalafiorowa z papryką

*do wywaru dodać marchew w plasterkach, seler i pietruszkę pokrojone w kostkę, drobo pokrojony lubczyk
*dodać katafior i paprykę rozdrobnioną blenderem, gotować do miękkości
*doprawić kucharkiem i ostrą papryką, dodać starty czosnek,
zagęścić śmietaną z mąką dobrze rozrobioną w wodzie
*podawać z ugotowanym makaronem
*można posypać natką
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.11.2012 00:35
smaczna zupa
Adamorek 10.08.2012 23:45
niezła zupka
ziutula
ziutula 07.08.2012 01:39
dla mnie pychotka zupka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak