Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka bananowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 350 g
jajko 2 szt
cukier 120 g
margaryna 125 g
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
mleko 5 łyżek
masło 1 łyzka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
banan 5 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka bananowa

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z cukrem. W osobnym naczyniu rozgniatamy obrane ze skórki banany. Do utartej margaryny dodajemy jajka i dalej mieszamy. Mleko gotujemy w garnuszku, do gorącego wsypujemy sode oczyszczoną, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Krok 1 - Babka bananowa foto
2
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do margaryny. Następnie dodajemy resztę składników czyli rozgniecione banany i mleko z sodą i łączymy wszystkie składniki.
Krok 2 - Babka bananowa foto
3
Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, wkładamy masę bananową i pieczemy w 180 stopniach 45 minut.
Krok 3 - Babka bananowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 03.09.2013 07:43
uwielbiam ciasta z bananami
Adam/ZUB3R 08.08.2013 08:24
smaczne ciasto
iziona 07.08.2012 08:47
Fajna i bardzo ciekawa :)
Amellia 07.08.2012 08:35
mniam
stokrotka 06.08.2012 21:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak