Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula 1 szt.
ketchup 1 łyżka
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki rybne

1. Tuńczyka odsączyć i przełożyć do miski.
2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i obsmażyć. Dodać do tuńczyka.
3. Natkę pietruszki pokroić i dodać do mieszaniny.
4. Łyżkę ketchupu przełożyć do miski.
5. Dodać sól i pieprz do smaku.
5. Wszystko dobrze wymieszać. Można wstawić na kilka minut do lodówki.
6. Z masy zrobić kulki obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na patelni po kilka minut z każdej strony do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.01.2013 22:07
super
Katarzyna59 07.09.2012 15:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak