Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane śledziami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 1 szt
majonez 150 ml
pietruszka 1 natka
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane śledziami

Filet śledziowy namaczamy w wodzie, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem i siekamy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy,przekrawamy na połówki. Żółtka wyjmujemy, przecieramy przez sito ze śledziem, ucieramy z 2 łyżkami majonezu i doprawiamy pieprzem oraz ewentualnie solą. Połówki białek napełniamy farszem z żółtek i śledzia, polewamy pozostałym majonezem, posypujemy natką, schładzamy i podajemy. Do farszu możemy dodać 1 łyżkę drobno pokrojonego szczypiorku. Zamiast śledzia do farszu możemy dodać 100 g wędzonej ryby lub 8 filetów anchois.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 14.01.2012 22:54
Fajne połączenie smaków :)
Jaheira11 11.03.2011 10:25
fajnie wyglądają
Mariolka1 23.02.2011 23:45
bardzo dobre
Barbara55 26.01.2011 16:04
fajne jaja
Babciagramolka 22.01.2011 17:04
Często zestawiam jajka na twardo ze śledziem w różnej postaci
kielcok1 20.01.2011 14:46
ale jaja
Tika4444 04.01.2011 08:51
wygląda ciekawie
rakow2
rakow2 21.11.2010 16:05
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak