Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefania - przepis na dużą blachę.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki
mleko 1 litr
margaryna 1 kostka
kasza manna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 paczuszka

Przepis i sposób przygotowania na: Stefania - przepis na dużą blachę.

Kroki postępowania

1
Mleko+margaryna+cukier+cukier waniliowy zgotować.
Krok 1 - Stefania - przepis na dużą blachę. foto
2
Powoli wsypywać kaszę manną mieszając.
Krok 2 - Stefania - przepis na dużą blachę. foto
3
Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki wlać przygotowaną masę.
Krok 3 - Stefania - przepis na dużą blachę. foto
4
Ułożyć herbatniki na wierzchu ciasta.
Krok 4 - Stefania - przepis na dużą blachę. foto
5
Przygotować polewę według jednego z moich przepisów na polewę pt" Przepis na polewę czekoladową do ciasta Stefania"
Krok 5 - Stefania - przepis na dużą blachę. foto
6
Rozsmarować polewę na wierzchu ciasta.
Krok 6 - Stefania - przepis na dużą blachę. foto
7
Ciasto gotowe.
Smacznego!
Krok 7 - Stefania - przepis na dużą blachę. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

qrasnqleq 12.08.2012 13:04
smacznie, szybko, łatwo, tanio...czyli wszystko na plus!
Aneta41 11.08.2012 22:00
bardzo fajne
Katarzyna45 08.08.2012 12:16
Przepis jest łatwy, więc spróbuję zrobić to ciasto.
sylwia / sytofala 06.08.2012 23:11
dla mnie to smak dziecinstwa :)
fijolek91 06.08.2012 14:16
apetyczna:)
Justyna28 06.08.2012 13:57
ciekawy pomysł: )
Agnieszka91 06.08.2012 13:00
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak