Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip czosnkowy do chipsów

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez tradycyjny 5 łyżek
czosnek 4 ząbki
bazylia do smaku
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
jogurt naturalny 200 gęsty
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dip czosnkowy do chipsów

Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Dodajemy do majonezu, jogurtu naturalnego i musztardy. Następnie dodajemy przyprawy: bazylię, pieprz ziołowy, sól, paprykę ostrą i czosnek granulowany.Wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki i dip gotowy! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 08.09.2012 11:26
idealny:)
#DELETED#Małgorzata711527256155
#DELETED#Małgorzata711527256155 17.08.2012 22:50
świetny sos
Andysz 08.08.2012 23:55
mmm fajny:)
ziutula
ziutula 06.08.2012 23:00
dla mnie prawie do wszystkiego taki domowy dip...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak