Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami

5.0
(33)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

naleśniki 10 sztuka
szpinak mrożony 230 gram
pieczarki 8 sztuka
serek topiony 1 opakowanie
ser żółty 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Szpinak rozmrażamy, przekładamy do garnuszka i czekamy aż odparuje woda. Pokrojone pieczarki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dorzucamy posiekaną cebulę i smażymy jeszcze chwilę. Wszystko łączymy ze szpinakiem, dodajemy serek topiony i mieszamy aż się rozpuści.
Krok 1 - Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami foto
2
Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy lub składamy jak na krokiety. Układamy w żaroodpornym naczyniu i posypujemy żółtym serem.
Krok 2 - Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami foto
3
Zapiekamy w piekarniku kilka minut aż ser na wierzchu się roztopi.

Smacznego!
Krok 3 - Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BeataJ 06.08.2012 21:40
rewelacjyjne - uwielbiam szpinakowe dania :)
1j1o1l1a1 06.08.2012 18:30
Dla mnie bomba :)
Katarzyna87 06.08.2012 11:22
fajne
Amellia 06.08.2012 09:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak