Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane pieczoną cielęciną i parmezanem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorów 6 szt.
pieczonej cielęciny 1/2 kg
masła 2 łyżki
cebuli 2 szt.
mąki pszennej 1 łyżka
śmietanki 18% 50 ml
parmezan 20 dag
ryż długoziarnisty 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane pieczoną cielęciną i parmezanem

Pomidory umyć, odkroić wierzchy, a środek wydrążyć. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Zeszklić z dodatkiem łyżki masła na patelni. Dodać pokrojoną w kostkę cielęcinę, ugotowany ryż i posiekane środki pomidorów. Przyprawić solą, pieprzem. Wszystko razem podsmażać. Na osobnej patelni łyżkę masła zasmażyć z mąką, dodać śmietankę i doprowadzić do konsystencji sosu. Dodać odrobinę gałki muszkatołowej i starty parmezan. Wymieszać z mięsem. Na sam koniec połączyć z posiekana natką pietruszki i świeżą bazylią. Farszem napełnić wydrążone pomidory.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 08.04.2012 17:00
ciekawe..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak