Pieczarki duszone z cebulą

Pieczarki duszone z cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maso rozpuścić na patelni cebule drobno pokroić i wrzucić na patelnie. Pieczarki umyć i w całości (chyba że są duże to przekroić na pół) dodać do cebuli. Dusić pod przykryciem aż zmiękną. Doprawić sola i pieprzem do smaku w czasie duszenia. Można podawać solo lub jako dodatek do mięs, sałatek itd.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat