Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A`la galantyna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosłół 1/2 litra
szynki konserwowej 20 dag
papryka konserwowa 3 sztuki
kukurydza w kolbach konserwowa 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
pieczarki marynowane 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: A`la galantyna

Przygotowujemy wywar (ugotowany rosół klarujemy lub używamy gotowego bulionu).
Żelatynę zalewamy zimną wodę, żeby napęczniała.
W gorącym wywarze rozpuszczamy napęczniałą żelatynę. Studzimy ale do momentu żeby wywar były jeszcze płynny.
W filiżaneczkach* układamy szynkę, paprykę pociętą w paski, kukurydze, pieczarki. Zalewamy je chłodnym wywarem i pozostawiamy do stężenia.
Przechowujemy w lodówce.

*proponuję filiżaneczki, tak aby galantyna była na raz do zjedzenia. I na pewno ładnie będzie prezentować się na stole.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 11.07.2013 18:32
ciekawa przystawka :)
fictor123 14.11.2012 10:13
fajnie wygląda
Iiiiii 20.10.2012 09:33
pyszne
agunesu 05.08.2012 13:06
fajnie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak