Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafelki z masą krówkową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowa masa krówkowa 1 sztuka
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Wafelki z masą krówkową

Wafle przekładamy masą, owijamy folią spożywczą, przyciskamy czymś ciężkim np. deską, książką i wkładamy do lodówki. Po 3 godzinach kroimy w dowolne kształty i zjadamy.

Propozycja: gdy nie uda nam się zakupić gotowej masy krówkowej, możemy wafle przełożyć nutellą, dżemem, albo ugotować masę krówkową 3 godziny w puszce i po ostudzeniu smarować je.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 07.02.2013 18:43
pyszne
Iiiiii 05.11.2012 08:38
pyszne
olkaaa 22.08.2012 15:22
lubię je
Magula 11.08.2012 20:35
proste a jakie fajne
adelajda 05.08.2012 19:46
nie lubię wafli ale wyglądają ładnie !
Agnieszka91 05.08.2012 13:56
uwielbiam
parysek10 05.08.2012 11:08
dobra przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak