Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puchar galaretkowy z masą waniliową

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 sztuka
galaretka cytrynowa 1 sztuka
serek homo waniliowy 1 sztuka
kiwi

Przepis i sposób przygotowania na: Puchar galaretkowy z masą waniliową

Galaretki rozpuścić w miseczkach wg instrukcji na opakowaniu.
Odstawić do przestygnięcia. Przestudzoną galaretkę truskawkową, ale jeszcze niezżelowaną, wlać do pucharków nachylając je w jedną stronę (ilość galaretki zależy od rozmiaru naczynia w którym będziemy galaretkę podawać), odstawić do lodówki (opierając o coś by nadal była przechylona). Po paru minutach, wyjąć z lodówki i wlać kolejną galaretkę cytrynową nachylając w druga stronę. Znowu wstawić do lodówki. W tym czasie pozostałą galaretkę cytrynową (która nam została w miseczce) wymieszać z serkiem homo waniliowym. Gdy się zetnie galaretka wyjąć z lodówki i uzupełnić pucharek masą galaretkowo-serkową. Wstawić do lodówki. Udekorować wg uznania np. kiwi.
Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 22.11.2012 21:31
robie podobne ale moje tak ladnie sie nie prezentuja
Monika-twin 02.11.2012 13:18
pieknie i pycha
fictor123 20.10.2012 09:44
pycha
bietka 05.10.2012 21:18
pycha
KasiaK90 05.10.2012 10:02
pysznosci
Juleczka20 02.10.2012 20:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak