Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z czerwonej porzeczki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwonych porzeczek 3 litry
cukru 1-1,2 kg
spirytusu 1,5 litra
wody 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z czerwonej porzeczki.

Porzeczki oczyścić, opłukać i osuszyć.Wsypywać do 5 litrowego słoja , przesypując cukrem.Odstawić na kilka dni, aż puszczą sok.Potrząsać codziennie słojem.Na chwilkę odkręcać co jakiś czas nakrętkę, by nie rozsadziło n am słoika.
Zalać po upływie kilku (2-5) dni spirytusem, wymieszać i odstawić na min. tydzień .Po tym czasie zlać sok i dodać przegotowaną, zimną wodę.Odstawić na ok.3 tygodnie , przefiltrować przez filtr do kawy i rozlać do butelek.Schować na co najmniej pół roku w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 04.06.2013 09:06
Dla mnie super
Henryka2 08.08.2011 23:12
Smacznie się zapowiada!
Sarenka 10.07.2011 14:58
Kuszaca :)
barbara11561 27.05.2011 13:05
Pyszna naleweczka:)
Ewa104 12.03.2011 22:39
Pyzo,szaleństwo to jest po wypiciu.Przybywaj!
Mati13 12.03.2011 13:57
ładnie wyglada
SmacznaPyza 15.08.2010 09:46
porzeczkowe szaleństwo :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak