Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki topione kremowe 2 szt
por 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyzka
mięso mielone 300 g
ziemniaki 4 szt
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Gotujemy 5 szklanek wody. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Pora przekrajamy wzdłuż, myjemy i kroimy w plasterki. Z mięsa mielonego formujemy małe kuleczki. Do gotującej się wody dodajemy kucharka, kuleczki mięsne, pora i ziemniaki. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok pół godziny, aż ziemniaki będą miękkie. Serki kroimy w mniejsze części, wrzucamy do zupy i gotujemy do momentu, aż serki całkowicie się rozpuszczą.Zupę doprawiamy do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.12.2013 00:17
lubię taką zupkę
Magula 13.09.2012 12:30
Polecam wypróbować ten przepis!!
Anna169Hosz 12.09.2012 14:47
Zapowiada się smaczny obiad.
ewelina/bunia 15.08.2012 09:32
ciekawe
Gracer 05.08.2012 08:31
Uwielbiam serówki w każdej postaci
kulinarny smak 05.08.2012 07:35
ja swojej zupy serowej nie sole bo robię na kostce rosołowej, ale muszę spróbować z mięsem mielonym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak