Kopytka z kaszy jaglanej

Kopytka z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • jajka

    3 sztuki
  • żółty ser starty

    3 pikantny
  • kasza jaglana

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną, przelac wodą i ugotowac na mleku z wodą z dodatkiem masła i soli. Po ugotowaniu ostudzic i przemielic. Do kaszy dodac jajka, mąkę i mąkę ziemniaczaną, starty ser oran natkę. Wyrobic gładkie ciasto i uformowac kopytka podsypując mąką. Ugotowac ja tradycyjne kopytka i podawac z pikantnym sosem np. grzybowym i surówkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kome

10.04.2011 23:40
fajny przepis

szajba2

02.04.2011 14:32
może być całkiem smacznie

Grazyna0211

20.03.2011 14:59
kopytka inaczej-super!

szalonamariolka

21.02.2011 23:55
pyszności

daria899

20.02.2011 20:26
super

eli82

12.02.2011 18:54
super

stokrotka

12.02.2011 14:12
mniam

Magdalena80

07.02.2011 18:37
mniam mniam:)

Misiakova

03.02.2011 08:41
Ten przepis mnie zainspirował do stworzenia nadziewanych cygar z kaszy :)

Barbara55

26.01.2011 16:04
mogą być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat