Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wino telawiwskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 1 kg
skórka z 1 dużej cytryny
cynamon
woda 2 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Wino telawiwskie

Wodę przegotować i ostudzić. Rodzynki włożyć do wyparzonego kamionkowego naczynia lub emaliowanego rondla. Zalać przestudzoną wodą, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 3-5 dni. Kiedy na powierzchni płynu utworzy się gruby kożuch należy go delikatnie usunąć, a wino przecedzić i rozlać do wyparzonych butelek. Do każdej butelki włożyć kawałek skórki skrojonej z wyszorowanej i wyparzonej cytryny, wsypać szczyptę cynamonu. Szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce na 10 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.10.2011 09:07
fajny przepis
Halusia 23.08.2011 02:07
Pszyne!
pioge7 14.12.2010 16:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak