Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z serem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki pół kg
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
ser żółty 15 dag
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z serem i pieczarkami

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać uduszone z cebulą pieczarki i starty żółty ser. Rozbić jajko roztrzepać widelcem i również dodać do reszty składników. Wszystko dokładnie wymieszać doprawić pieprzem i solą do smaku. Smażyć na oleju, z dwóch stron na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak