Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska z grzankami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata pekińska 1 sztuka
Szczypiorek cienki 0,5 pęczka
cebula 0,5 sztuki
pomidor 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
woda 2 łyżki
sól
Kucharek
czosnek 3 ząbki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 0,5 łyżeczki
chleb tostowy 2 kromki
czarne oliwki bez pestek 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska z grzankami

Sałatę pekińską i szczypiorek posiekać, oliwki przeciąć na połówki, pomidora, cebulę i ogórka pokroić w kostkę.
Chleb tostowy przypiec w piekarniku aby był chrupki (180stopni, około 7 min). Po wyciągnięciu pokroić go w kostkę około 1cm na 1 cm.
Oliwę z oliwek, wodę, zioła i przyprawy razem z cukrem i wyciśniętym czosnkiem wymieszać razem.
Zalać sosem sałatkę tusz przed podaniem, wymieszać i posypać grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 16.03.2013 11:33
bardzo pomysłowa
MagdaXXX 02.02.2013 22:43
super
IZABELA29 08.12.2012 09:31
apetyczna sałatka.
halina17 18.11.2012 16:51
Smaczna sałata.
monisia8585 09.10.2012 10:23
ciekawe i zaskakujace połączenie składników jak i smaków napewno na +
Kuchareczka2 22.09.2012 09:35
pyszne danie
ewaa 04.09.2012 17:26
świetny pomysł
Aleksandraa 25.08.2012 19:45
fajne połączenie
jola1508 25.08.2012 15:58
fajny pomysł
adelajda 07.08.2012 08:05
super sałateczka
parysek10 04.08.2012 20:55
smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak