Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka mieszana

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średniej kapusty pekińskiej 1/2
pęczek szczypiorku 1
łodyga selera naciowego 2
rzeżuchy 3/4 szk
sos
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
mix chili do smaku
olej 5 łyżka
ocet ryżowy 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka mieszana

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować. Obraną i umytą cebulę dowolnie pokroić. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, umyć i pokroić w krótkie paseczki. Szczypiorek posiekać a seler pokroić na paseczki. Wszystkie te składniki wrzucić do miski i przemieszać.
Krok 1 - Surówka mieszana foto
2
W słoiczku umieścić wszystkie składniki na sos. Zakręcić pokrywkę i kilka razy energicznie potrząsnąć słoikiem aby składniki się dobrze połączyły.
Krok 2 - Surówka mieszana foto
3
Gotowym sosem polać surówkę i wymieszać. Podawać po pięciu minutach.
Krok 3 - Surówka mieszana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 22.08.2012 16:05
ale sie prezentuje , moje smaki :)
cris04 04.08.2012 22:54
Wygląda super i tak musi również smakować
tessinka 04.08.2012 22:42
zdrowa i pyszna :)
Mati3 04.08.2012 19:46
pyszna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak