Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone nadziewane cebulą, czosnkiem i bazylią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 główka
czosnek 1 główka
bazylia 8 listków
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: mielone nadziewane cebulą, czosnkiem i bazylią

Kroki postępowania

1
Do wysokiej miski wrzucamy mięso mielone (najlepiej wołowe), wbijamy jedno jajko, sól, pieprz, posiekane liście bazylii. Całość mieszamy do uformowania jednolitej masy. Dodajemy łyżkę masła aby kotlety były bardziej soczyste po usmażeniu.
Krok 1 - mielone nadziewane cebulą, czosnkiem i bazylią foto
2
Siekamy w kostkę główkę cebuli oraz główkę czosnku. Wrzucamy to do miski i mieszamy razem z mięsem. Jeżeli masa jest zbyt wodnista, dodajemy bułkę tartą. Formujemy kotleciki
Krok 2 - mielone nadziewane cebulą, czosnkiem i bazylią foto
3
Kotleciki smażymy na oleju. Smażymy na niskim ogniu aby kotletów nie przypalić i dobrze wysmażyć w środku. Smacznego
Krok 3 - mielone nadziewane cebulą, czosnkiem i bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

John30 04.10.2012 18:09
ekstra
Aneta25 28.08.2012 08:14
apetyczne
pacpaw 10.08.2012 08:02
mistrzowskie kotlety
JaPaqc 05.08.2012 23:04
idealnie przyrumienione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak