Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z dwóch jajek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2
mąka 2 łyżki
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z dwóch jajek

Jajka parzymy i wybijamy do miseczki. Ubijamy na pulchną masę. Dalej ubijając dajemy po troszku cukru wymieszanego z cukrem waniliowym. Łyżką drewnianą mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przygotowane ciasto biszkoptowe wylewamy na wysmarowaną tłuszczem tortownicę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 25.04.2013 10:15
dobry przepis
mirosława4 26.12.2012 22:17
też nieraz taki piekę:)
Łukasz15 12.12.2012 18:42
Super
RenataZ-et 18.09.2012 20:17
Muszę wypróbować:)
mela25 21.08.2012 07:36
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak