Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIemniaczane hamburgery

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podłużne ziemniaki 8 sztuk
gotowana szynka 8 plasterków
ser żółty 8 plasterków
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZIemniaczane hamburgery

Ziemniaki ugotować w mundurkach (powinny pozostać dość twarde - nie mogą się rozpaść). Ostudzić i obrać ze skórki. Przekroić wzdłuż na połowy. Ułożyć je na natłuszczonej blasze do pieczenia płaską stroną do góry. Posypać ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem i wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni) na 10 minut. Następnie wyjąć i na 8 połówkach położyć po plasterku szynki i plasterku żółtego sera, przykryć pozostałymi połówkami. Wstawić na kolejne 10 minut do piekarnika. Podawać z dodatkiem majonezu lub keczupu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 29.09.2011 18:22
pycha
Angelika10 02.05.2011 01:07
Znakomite
hastalavista 12.01.2011 00:29
oryginalne :)
RenataZ-et 09.10.2010 22:06
Bardzo fany pomysł! Warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak