Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kokosowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanki
sól
kakao płaska łyżka
mleko 2 łyzki
wiórki kokosowe 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kokosowa

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki, oprócz mleka, kakao i kokosu mieszamy dokładnie ze sobą w misce. Gdy masa ma już gładką konsystencję odlewamy niecałą szklankę masy, a do reszty dodajemy wiórki kokosowe
Krok 1 - Babka kokosowa foto
2
Ciasto mieszamy Do odlanej szklanki ciasta dodajemy kakao, mleko i mieszamy. Do małej foremki wlewamy jasne ciasto, a na wierzch przez środek wlewamy ciemne ciasto i delikatnie mieszamy, aby częściowo połączyć kolory ciasta.
Krok 2 - Babka kokosowa foto
3
Pieczemy 50 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Babka kokosowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 03.08.2012 20:46
Uwielbiam ciasta z kokosem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak