Strucla makowa po francusku

Strucla makowa po francusku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • masa makowa

    1 puszka
  • jabłka

    4 sztuki
  • brązowy cukier

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • płatki migdałowe

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka należy umyć, osuszyć i obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, następnie wrzucić do garnuszka z masłem, posypać brązowym cukrem, mielonymi goździkami, cynamonem i poddusić przez 5 minut, aż jabłka zaczną się rozpadać. Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć na nie masę makową, na masę wyłożyć uduszone jabłka i zwinąć struclę tak, jak roladę. Po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika na około 25- 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

04.09.2013 09:38
fajny przepis

Katarzyna/kate1980

09.04.2012 20:32
bardzo fajny przepis

magduś83

28.06.2011 22:44
też bardzo lubę strucle z makiem ale takiej jeszcze nie jadłam

Magdalena80

17.03.2011 23:50
bardzo lubię

Barbara55

25.01.2011 15:09
trzeba siać mak

rakow2

21.11.2010 16:02
bardzo smaczne

Magdalena80

18.11.2010 11:27
uwielbiam strucle

Jaheira11

18.11.2010 11:23
lubię jak jest dużo maku w strucli

Tetiana

10.11.2010 15:54
pychotka!!!

Ewelina47

10.11.2010 12:11
Uwielbiam strucle makową !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat