Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla makowa po francusku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
masa makowa 1 puszka
jabłka 4 sztuki
brązowy cukier 4 łyżki
masło 1 łyżka
jajko 1 sztuka
płatki migdałowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla makowa po francusku

Jabłka należy umyć, osuszyć i obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, następnie wrzucić do garnuszka z masłem, posypać brązowym cukrem, mielonymi goździkami, cynamonem i poddusić przez 5 minut, aż jabłka zaczną się rozpadać. Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć na nie masę makową, na masę wyłożyć uduszone jabłka i zwinąć struclę tak, jak roladę. Po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika na około 25- 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.09.2013 09:38
fajny przepis
Katarzyna/kate1980 09.04.2012 20:32
bardzo fajny przepis
magduś83 28.06.2011 22:44
też bardzo lubę strucle z makiem ale takiej jeszcze nie jadłam
Magdalena80 17.03.2011 23:50
bardzo lubię
Barbara55 25.01.2011 15:09
trzeba siać mak
rakow2
rakow2 21.11.2010 16:02
bardzo smaczne
Magdalena80 18.11.2010 11:27
uwielbiam strucle
Jaheira11 18.11.2010 11:23
lubię jak jest dużo maku w strucli
Tetiana 10.11.2010 15:54
pychotka!!!
Ewelina47 10.11.2010 12:11
Uwielbiam strucle makową !
Krzysztof42 23.05.2010 14:15
lubię po francusku
Mariusz18 23.04.2010 07:42
To co tygryski lubią najbardziej... oj chyba będę musiał sobie zakupić( brak czasu na zrobienie)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak