Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie do cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0,5 kg
marchewka 1 szt
papryka 0,5 szt
bazylia 1 garść
kolendra 3 gałązki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt.
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie do cukinii

Czosnek i cebulę ścieramy na tarce z drobnymi okami, obraną marchew na dużych.
Paprykę kroimy w drobną kostkę, bazylię i kolendrę siekamy. Dodajemy przyprawy i mieszamy wszystko z mięsem. Odstawiamy do lodówki na godzinę.

Gotowy farsz układamy w wydrążonych cukiniach i zapiekamy 30-40 minut 1 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 20.01.2013 17:29
super
JaPaqc 11.08.2012 10:09
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak