Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka 2 szt
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
Czosnek suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
marynata do mięs
mięta suszona 4 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone udka

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy , osuszamy najlepiej ręcznikiem papierowym, osuszone i umyte mięso doprawiamy kucharkiem
Krok 1 - Duszone udka foto
2
nasępnię polewamy olejem
Krok 2 - Duszone udka foto
3
przyprawiamy papryką ostrą, marynatą do mięs, i czosnkiem, odstawiamy do lodówki na ok jedną godzinę
Krok 3 - Duszone udka foto
4
Tłuszcz rozgrzewamy na patelni, na gorący tłuszcz kładziemy udka i obsmażamy z dwuch stron.Cebulę pokrajać w grubsze plastry i kładziemy na obsmażone udka
Krok 4 - Duszone udka foto
5
smażymy , następnie podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu na sam koniec dodajemy suszoną miętę.
Krok 5 - Duszone udka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 14.01.2013 12:28
Pyszne
Betka 08.08.2012 23:48
fajne danie;)
Wafelek2601 05.08.2012 09:53
Lubię udka
Motorek 04.08.2012 09:47
smaczne
Zdzisław 03.08.2012 09:30
lubię i do obiadu i na zimno do chleba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak