Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z patisona, cukinii, szpinaku i papryki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

patison 400 g
cukinia 1 kg
cebula
szpiank 50 g
kiełbasa 300 g
papryka czerwona
papryka żółta
natka piertuszki posiekana 3 łyżki
ketchup 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 6 łyżeczek
musztarda 1 łyżeczka
przyprawa do potraw Kucharek
chilli do smaku odrobina
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z patisona, cukinii, szpinaku i papryki

Cebulę kroimy w prążki i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Gdy będzie już usmażona wrzucamy do niej szpinak i mieszamy aż ściemnieje, przekładamy do garnka. Patison i cukinię obieramy, wydrążamy nasiona, kroimy w kostkę, wrzucamy do cebuli. Papryki kroimy w kostkę, dodajemy do garnka. Warzywa dusimy na małym ogniu po przykryciem około 30 minut (od czasu do czasu mieszając). Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na której smażyliśmy cebulkę. Kiedy warzywa mamy już podduszone dodajemy kiełbaskę, ketchup, koncentrat, musztardę, przyprawy, pietruszkę, mieszamy i całość dusimy jeszcze około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 05.08.2013 10:49
pięknie się prezentuje, musi być smaczne :)
adelajda 05.09.2012 06:56
pięknie wygląda to na pewno smakowite
dwa pokoje z kuchnią 03.08.2012 11:44
całość brzmi fantastycznie- chętnie bym zjadła takie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak