Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZARLOTKA NA CIEPŁO

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 12 łyżeczek
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cynamon Prymat 1 łyżeczka
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szkalnka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
margaryna 250 g
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA NA CIEPŁO

Jabłka obrać i pokroić na średnią kostkę, dodać cukier waniliowy,12 łyżeczek cukru i cynamon, całość przesmażyć delikatnie.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać 3/4 szklanki cukru,jedno całe jajko i 3 żółtka, cukier waniliowy i margarynę-wyrobić ciasto.
Zostały nam 3 białka i 1/4 szklanki cukru z tego ubić bezę.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia na to ciasto i wyłożyć na to ciepłe jabłka a na to bezę.
Piec około godziny w 175 stopniach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.03.2013 16:46
pychotka !!
Goya 16.02.2013 15:05
mniam
Goya 16.02.2013 15:05
mniam
Goya 16.02.2013 15:05
mniam
RenataZ-et 14.01.2013 19:52
Przepyszna jest taka szarlotka na ciepło a jeszcze z dodatkiem lodów... polecam ;)
Norgiusz 05.09.2012 08:28
uwielbiam
gosia1988 31.08.2012 21:12
pyszna
kamyk 13.08.2012 21:38
dzisiaj jadł♥em u teściowej ale twoja też pysznie wygląda
kate.500 13.08.2012 12:09
super smaczna
1j1o1l1a1 02.08.2012 22:24
smacznie
1j1o1l1a1 02.08.2012 22:23
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak