Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana kapusta bezmięsna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 600 gram
zalewa z kapusty 150 gram
marchewka 1 sztuka
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
pieprz 2 ziarenka
ziele angielskie 2 ziarenka
kminek 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
woda 200 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana kapusta bezmięsna

Kapustę z zalewą umieścić w garnuszku, dodać przyprawy (oprócz kminku) i 2 łyżki masła. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w cienkie paseczki, dodać do kapusty i wlać wodę. Całość wstawić na nieduży ogień - tak byśmy nie musieli kapusty ciągle mieszać. Gotować danie, aż marchewka zrobi się miękka, a woda trochę odparuje.

Kiedy tak się stanie dodać kolejne 2 łyżki masła, mąkę i kminek i podgrzewać, aż kapusta zgęstnieje, w razie potrzeby doprawić jeszcze pieprzem mielonym lub solą, podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak