Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski lane na mleku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski lane na mleku

Kroki postępowania

1
Jajko rozbijamy do szklanki lub miseczki. Mieszamy z 3 łyżkami mąki i szczyptą soli. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Masa nie może być zbyt twarda.
Krok 1 - Kluski lane na mleku foto
2
Mleko gotujemy w rondelku.
Krok 2 - Kluski lane na mleku foto
3
Za pomocą łyżeczki lub widelca oddzielamy małe porcje ciasta i wkładam do gotującego się mleka. Całość gotujemy 2-3 minuty. Kluski można ugotować w osolonej wodzie odcedzić i podawać z zupą. Smacznego
Krok 3 - Kluski lane na mleku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 02.08.2012 18:14
nigdy nie próbowałam :-) fajne
tom 02.08.2012 16:28
smaki z dzieciństwa :)
edita15 02.08.2012 16:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak